fbpx

Leermanagementsystemen voor de moderne zakelijke lerende

De moderne bedrijfswereld is de wereld van de moordende concurrentie en een voortdurende race om de top. In dit scenario is duurzaam leren wat een werknemer in staat stelt om op gelijke voet te staan met de eisen van zijn baan en van de industrie. Met de komst van e-learning en high-end e-learning software, zijn leerlingen in staat om altijd en overal te leren - volgens hun behoeften en gemak. Om het leerproces te kunnen volgen en de vooruitgang van de lerenden te kunnen beheren, zijn er Learning Management Systemen geïmplementeerd die de lerenden helpen om op een continue manier toegang te krijgen tot het leerproces en het te consumeren.

Traditioneel werden LMS'en alleen gebruikt als platform voor de verspreiding en het beheer van lerenden. Maar steeds meer organisaties en lerenden vragen zich af wat het nut is van een systeem dat aanzienlijke investeringen uit het opleidingsbudget met zich meebrengt. Er is een groeiende behoefte aan LMS om zich aan te passen aan de behoeften van de lerenden en dienovereenkomstig te veranderen.

 

    • Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel bij de functies die een LMS-'klik' met de leerlingen maken en hen aanmoedigen om er meer en meer gebruik van te maken. De meeste zakelijke leerlingen willen gemakkelijk en met een minimum aan klikken toegang krijgen tot het leerproces. Dus de LMS met de beste navigatiefuncties wordt altijd geaccepteerd. Leerlingen willen tijd besteden aan het leren - en niet aan het zoeken naar cursussen binnen het Learning Management System. Leerbeheersystemen moeten dus ook zoekmogelijkheden hebben die de lerenden helpen om toegang te krijgen tot wat ze willen - sneller.

 

    • Een systeem moet in staat zijn om een mogelijkheid te bieden voor gepersonaliseerd leren - in termen van kleurenschema's, logo's of thema's die de leerlingen helpen om meer contact te maken met het platform. Met behulp van e-learning software, moderne LMS now provide multiple options to change the look and feel of the user-interface. Now in addition to choosing the type of learning content, the learner can also choose background colors and themes to make the learning experience better.

 

    • Met de groeiende beschikbaarheid van smartphones en tablets besteden leerlingen steeds meer tijd aan hun draagbare apparaten. Het leren wordt ook mobiel ingeschakeld en new age LMS is nu ook toegankelijk via mobiel, smartphones en tablets. Het voordeel hiervan is dat de tevredenheid van de lerenden toeneemt omdat ze toegang hebben tot just-in-time leren wanneer ze het leren willen toepassen op hun werkgebied. De keerzijde is dat de LMS niet alleen mobiel compatibel moet zijn, maar ook ingebouwde functies moet hebben die de leerling een uniforme ervaring bieden - zelfs met de aanzienlijke lagere resoluties van een mobiel scherm of beperkte schijfruimte van een smartphone. Deze uitdaging moet echter met spoed worden aangegaan - want mobiel leren is er om te blijven en leermanagementsystemen moeten er gewoon op voorbereid zijn.

 

  • Een leerplatform moet ook functies bevatten die het best door zowel leerlingen als managers kunnen worden gebruikt. Een systeem met meerdere functies is dus nutteloos als de functieset niet door de leerlingen kan worden gebruikt. De leerlingen moeten in staat zijn om hun eigen leervoortgang te meten via het LMS. Het zou ook ingebouwde functies moeten hebben zoals de analyse van de vaardigheidskloof die leerlingen of managers helpen om de weg voorwaarts in het leren in kaart te brengen. Andere functies, zoals sociale samenwerkingshulpmiddelen, zijn ook nuttig voor leerlingen om contact te maken met collega's en deskundigen. Dit verbetert de algemene impact van het leren, omdat het niet wordt gezien als één enkele gebeurtenis, maar als een continu proces dat de leerling helpt om professioneel te groeien.

 

Leren is een integraal onderdeel van het bedrijfsleven en de meeste werknemers nemen hun carrière serieus door meer te leren. Een Learning management systeem maakt niet alleen e-learning beschikbaar voor de lerenden, het helpt hen om het leren beter te benutten en toe te passen - dat is tenminste wat een efficiënt Learning System zou moeten doen.

Gireesh Sharma is een auteur die schrijft over nieuwe trends in corporate learning en training. Zijn expertise omvat e-learning diensten, e-learning https://unitedtradegroup.be/services-2/

 

Laat een opmerking achter

nl_BEDutch